Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 oktober, 2018 - 15:44Uppdaterad: måndag, 15 oktober, 2018 - 17:16
  • Lärarna Mikael Virta och Marie Norrgrann är tveksamma till flera skolor inom SÅHD. Foto: Martina Eriksson

Pedagoger kritiska till två skolor inom SÅHD

Pedagoger på Kyrkby Högstadieskola kritiserar idén om två högstadieskolor inom Södra Ålands högstadiedistrikt. Ålands Radio har tidigare rapporterat att kommunerna inom Södra Ålands högstadiedistrikt har haft delade åsikter om utbyggnaden av Kyrkby Högstadieskola och att Eckerö kommun vill utreda förutsättningarna för att bygga en andra högstadieskola inom ramen för högstadiedistriktet.

 Tanken är att den nya skolan ska verka parallellt med Kyrkby högstadieskola, något som lärarna Marie Norrgrann och Mikael Virta, som jobbar på skolan, ställer sig kritiska till.

- Det är många saker som skulle bli sämre om man förutsätter att det då blir en skola som är lite mindre och en som är lite större. Att starta en ny skola är inte som att starta ett nytt företag, allt måste nämligen fungera från dag ett på alla plan, säger Marie Norrgrann och Mikael Virta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »