Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 24 oktober, 2020 - 15:56Uppdaterad: måndag, 26 oktober, 2020 - 10:05

Paf skriver till inrikesministeriet om blockeringsförslag

Paf har skickat en skrivelse till Inrikesministeriet gällande de betalningsblockeringar som regeringen i Helsingfors vill införa för online spelbolag.

Betalningsblockeringarna skulle införas som en del av förändringarna i lotterilagen och skulle bland annat innebära att finska spelare inte får spela online på Paf.

Den tio sidor långa skrivelsen är en uppföljning på och en sammanfattning i skriftlig form av ett hörande av Paf som redan skett. Även landskapsregeringen har blivit hörda av Inrikesministeriet i frågan, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

- I skrivelsen tar vi upp legala frågeställningar som har att göra med självstyrelsen, grundlagen och EU. Vi ifrågasätter också vad det är man vill åstadkomma. Samma människor utredde saken för fem år sedan och kom fram till att en blockering inte uppnår det man vill. Vi undrar vad det är som nu har ändrats, fem år senare, säger Christer Fahlstedt.

Arbetsgruppen på inrikesministeriet som jobbar med frågan ska vara klara med sin utredning mot slutet av året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »