Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2011 - 12:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Paavo Lipponen vill arbeta<br>för statsstöd för åländsk vindkraft

-Det räcker inte med juridik, det behövs också en politisk dialog mellan riket och Åland under den finländska statsministerns ledning. Det sa socialdemokraternas presidentkandidat Paavo Lipponen när han i morse mötte de åländska massmedierna. Paavo Lipponen deltog i går kväll i Ålands socialdemokraters kulturkväll, och blev under frukosten i dag informerad om viktiga åländska frågor av bland andra talman Roger Nordlund och landshövding Peter Lindbäck. Paavo Lipponen anser att det inte finns några juridiska hinder för Åland att få samma stöd för vindkraften som ges i riket. Han lovade att kontakta tjänstemän och ministrar i Helsingfors för att snabba på den här frågan. Däremot är Lipponen något tveksam till frågan om egen åländsk beskattning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »