Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2010 - 11:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Överskott i Hammarlands budget

Den kommunala verksamheten i Hammarland beräknas nästa år gå med 250.000 euro i överskott. Det visar den budget för 2011 som kommunfullmäktige i går kväll fastslog. -Vi måste gå med stort överskott i driften för att samla pengar till framtida investeringar nu när landskapet inte längre ger bidrag till investeringar, säger Hammarlands kommundirektör Kurt Carlsson. I budgeten ökar nästa år kostnaderna för köp av tjänster inom det sociala området, till exempel handikappservicen. Det handlar bland annat om personliga assistenter och närståendevård. Största investeringen i Hammarland nästa år är bygget av ett fristående daghem på skoltomten i Näfsby. Dagiset beräknas kosta 1,6 miljoner euro, varav 0,8 miljoner nästa år, och vara inflyttningsklart i slutet av 2012. En annan stor investering nästa år är kommunalteknik i Öra för cirka 0,5 miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »