Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 mars, 2019 - 08:06Uppdaterad: måndag, 18 mars, 2019 - 12:43
  • Textil- och hållbarhetsexperten Anna-Lisa Persson föreläste på Åland under lördagen. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Överkonsumtion en stor miljöbov i garderoben

Textil- och klädkonsumtionen ökar ständigt i vår del av världen och i takt med det blir kläderna ofta bara billigare. Hållbarhet inom textilier var temat i lördags när textil- och hållbarhetsexperten Anna-Lisa Persson besökte Åland och föreläste kring siffror och myter om textil.

-De bästa kläderna är de du faktiskt använder, många av oss har garderober fulla av plagg vi aldig har på oss, säger Anna-Lisa Persson.

Hon säger att textilindustrin säger sig arbeta för mer hållbara och miljövänliga plagg och berättar gärna om olika material som sägs vara miljövänliga men man undviker att prata om det stora problemet, nämligen överproduktionen av kläder och kundernas överkonsumtion.

-Textilindustrin är en av de största förorenarna, det används stora mängder kemikalier och enorma mängder vatten för att producera kläder, säger Anna-Lisa Persson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »