Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 12:05Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 14:03
  • Får behöver mat och vatten, men fåren som ÅMHM larmats om hade varken eller på ön där de lämnats. Arkivfotot som Bengt Hannus tagit har inget med händelsen att göra.

Övergivna får på holme ska skjutas

I går larmades ÅMHM om ett antal får som observerats på en holme utan mat och vatten.

Ägaren kontaktades av ÅMHM och det konstaterades att fåren var kvar efter att ägaren skulle samla in djuren efter sommarens bete.

- Ägaren hade letat efter dem men kunde inte hitta dem, säger Annett Pfeifer, veterinär på ÅMHM.

Hon säger att djuren nu har fått mat och vatten. De ska senare skjutas eftersom det från allra första början var meningen att djuren skulle föras till slakt.

- Det är helt legitimt, ägaren får bestämma om de ska hämtas därifrån eller om de ska skjutas och det här kanske innebär minst stress för djuren, säger Annett Pfeifer.

Mia Söderdahl är ordförande för fåravelsföreningen och hon säger att det är ovanligt att man lämnar kvar djur på holmar.

- Visst kan det hända att man inte får med sig alla tillbaka, men då behöver man åka tillbaka tills man hittar djuren. Säkert tycker djurägaren med facit i hand att han borde ha handlat annorlunda då det fanns kvar levande djur på holmen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »