Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2011 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Osäker ekonomi bland rederierna

Den ekonomiska osäkerheten tynger rederibranschen. Det är slutsatsen av Rederibarometern 2011 som publicerades i går. Den görs varje år av företaget Shortsea Promotion Centre genom en enkät bland den högsta ledningen i Finlands rederier. Målet är att kartlägga synen på utvecklingen av sjötransporter och rederibranschen. I år ansåg merparten av de som svarade på enkäten att rederiverksamhetens tillväxt begränsas av den allmänt osäkra ekonomiska situationen. Brist på kompetenta arbetstagare, bunkerpriset och författningskraven i anknytning till miljöfrågor uppgavs också som tillväxthinder. De flesta rederier bedömer också att sjöfartspolitiken har försämrats de senaste tolv månaderna och uppgav den uteblivna tonnageskattereformen som orsak. Rederierna räknar dock inte med att den ekonomiska situationen blir lika svag som under den globala lågkonjunkturen hösten 2008.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »