Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2011 - 14:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Orolig för folkhögskolans framtid

-Poängen för att gå ett år i folkhögskolan borde absolut höjas så att det blir mer meriterande när eleverna söker till gymnasialstadiet. Det säger Christian Stormbom som varit lärare på Folkhögskolan och grundade och byggde upp medialinjen i skolan. I går uppmärksammades folkhögskolans situation i lagtingets budgetdebatt, detta eftersom skolan enligt budgetförslaget för nästa år får 1,1 miljoner euro samtidigt som skolan kämpar med ett sviktande elevunderlag. Socialdemokraten Göte Winé frågade sig vem folkhögskolan är tänkt för och hur många elever som är under 20 år som skolan egentligen har. Christian Stormbom säger att han länge har hävdat att det bör bli mer meriterande att gå i folkhögskolan, men att han inte fått gehör för den ståndpunkten. Han är bekymrad för skolans framtid, särskilt när det gäller medielinjen och musiklinjen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »