Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 april, 2020 - 06:24

Oro för våld i nära relationer

Det har kommit fram bland både europeiska och nordiska länders medier att våld i nära relationer har ökat i hög grad överallt.

Det finns ingen anledning att tro att situationen skulle vara annorlunda på Åland, menar Vivan Nikula, chef för jämställdhetsfrågor på landskapet.

Den åländska kartläggningen från 2017 av våld i nära relationer visar att lite mer än var tredje åländsk kvinna och var femte åländsk man har varit utsatt för våld i nära relationer. Nikula hoppas att människor är lite extra vaksamma på sina medmänniskor nu när man kan vara isolerad.

- Man kan fråga om allting är okej. Du kan bara öppna upp en dialog med personen så att hen vet om att du finns där och att det är möjligt att ta kontakt med dig, säger Vivan Nikula, chef för jämställdhetsfrågor.

Är du utsatt, känner du dig hotad, är du vän, granne eller arbetskamrat och känner att du vill prata med någon anonymt kan du ringa

Kvinnofridslinjen, (lokalsamtalsavgift, dygnet runt) - 018-25500

Tallbacken - 018-531305 eller mobil 0457-5292910

Alternativ till Våld - 0457-5291041

BRIS barnens hjälptelefon - 018-25520

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »