Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 januari, 2017 - 15:39Uppdaterad: onsdag, 18 januari, 2017 - 16:01
  • Fifax fiskodling i Eckerö har fått miljoner i samhällsstöd. Foto: Owe Sjöblom.

Oro i lagtinget över Fifax

Motgångarna för mångmiljonprojektet i Eckerö med en landbaserad fiskodling oroade i lagtinget vid frågestunden i dag.

 Det var Ålands framtids Brage Eklund som ville ha besked av finansminister Mats Perämaa, liberal, hur mycket samhällsmedel som pumpats in i projektet och hur landskapsregeringen försäkrar sig om att skattemedlen kommer till rätt användning.

- Det är den största industrisatsningen på årtionden, men den står halvfärdig. Vad händer om det går i putten, undrade Brage Eklund.

Finansminister Mats Perämaa hade tagit fram uppgifter på att nästan 10 miljoner euro i samhällsmedel lagts i projektet, i Fifax ab och i fastighetsbolaget F-fast.

- De privata ägarna samlar in pengar nu får att få allt färdigt. Landskapsregeringens uppdrag är att säkerställa att medlen kommer i användning och inte går till spillo, svarade Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »