Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 september, 2017 - 13:10
  • Jerker Örjans vill att Konkurrensverket granskar upphandlingen av Pommerns torrdocka. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Örjans anmäler Pommerndockan till Konkurrensverket

Jerker Örjans anmäler bygget av Pommerns torrdocka till Konkurrensverket och ber dem granska lagligheten i upphandlingen.

Han menar att dockans tekniska konstruktion och projektet ändrats över tid, vilket skulle ha förutsatt en förnyad EU-upphandling. Örjans anser att tillvägagångssättet strider mot lagen om upphandling och koncession. Han hävdar att den entreprenör som staden slutligen valde erbjöd en konstruktion som praktiskt och principiellt är en helt annan än den som beskrivs i den så kallade rambeskrivningen och i ritningar.

”Förfaringssättet har lett till att den ena av de två konkurrerande entreprenörerna behandlats ojämlikt, och att konkurrensen på EU-nivå har satts ur spel och att staden genom sitt förfaringssätt potentiellt gått miste om konkurrenskraftiga offerter”, skriver Örjans i sin anmälan till Konkurrensverket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »