• Mikael Erickson, verksamhetsledare ÅBF. Foto: Tomas Tornefjell
Mikael Erickson, verksamhetsledare ÅBF.
Mikael Erickson, verksamhetsledare ÅBF (lång version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 15:08, uppdaterad: fredag, 14 december, 2018 - 09:30

Oredan inom ÅBF är inte uppredd

Ålands kulturdelegation underkände i veckan den skuldredovisning som Ålands bildningsförbund tillhandahållit.

Enligt förbundets verksamhetsledare Mikael Erickson är delegationen tydlig med vad man önskar se, men då han blev delegerad uppgiften av sin styrelse framställdes det på ett helt annat sätt. Förbundets skulder och fordringar uppgår till drygt 37.000 euro.
- Utan pengarna händer inte mycket, säger Mikael Erickson som är villig att göra alla de korrigeringar i redovisningen som Kulturdelegationen begär. Kulturdelegationen har ännu inte har utbetalt 18.000 av de 45.000 euro som delegationen beviljat förbundet i stöd.

Samtliga fyra styrelsemedlemmar inom ÅBF har avgått eller aviserat sin avgång. Detta enligt uttalanden i Nya Åland. Något styrelsemöte kommer därför inte att hållas.
- Jag förstår att den första reaktionen som styrelsen har haft, att bättre fly än illa fäkta verkar lättast, men juridiskt innebär det lite annat att sitta i en styrelse, säger Mikael Erickson som anser att ett bra första steg hade varit att ta sitt ansvar.

Han avser istället sammankalla ett medlemsmöte i början av nästa år för att tillsammans med medlemmarna besluta hur de ska ta saken vidare. Ålands bildningsförbund består av flera medlemsorganisationer inom framförallt kultursektorn.
 

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.