Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 15:08Uppdaterad: fredag, 14 december, 2018 - 09:30
  • Mikael Erickson, verksamhetsledare ÅBF. Foto: Tomas Tornefjell

Oredan inom ÅBF är inte uppredd

Ålands kulturdelegation underkände i veckan den skuldredovisning som Ålands bildningsförbund tillhandahållit.

Enligt förbundets verksamhetsledare Mikael Erickson är delegationen tydlig med vad man önskar se, men då han blev delegerad uppgiften av sin styrelse framställdes det på ett helt annat sätt. Förbundets skulder och fordringar uppgår till drygt 37.000 euro.
- Utan pengarna händer inte mycket, säger Mikael Erickson som är villig att göra alla de korrigeringar i redovisningen som Kulturdelegationen begär. Kulturdelegationen har ännu inte har utbetalt 18.000 av de 45.000 euro som delegationen beviljat förbundet i stöd.

Samtliga fyra styrelsemedlemmar inom ÅBF har avgått eller aviserat sin avgång. Detta enligt uttalanden i Nya Åland. Något styrelsemöte kommer därför inte att hållas.
- Jag förstår att den första reaktionen som styrelsen har haft, att bättre fly än illa fäkta verkar lättast, men juridiskt innebär det lite annat att sitta i en styrelse, säger Mikael Erickson som anser att ett bra första steg hade varit att ta sitt ansvar.

Han avser istället sammankalla ett medlemsmöte i början av nästa år för att tillsammans med medlemmarna besluta hur de ska ta saken vidare. Ålands bildningsförbund består av flera medlemsorganisationer inom framförallt kultursektorn.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »