Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 mars, 2018 - 10:10Uppdaterad: fredag, 23 mars, 2018 - 16:13
  • Vd Anders Wiklund, fabrikschefen i Godby Andreas Perjus och projektledaren för satsningen Fredrik Lundberg. Pressbild från Optinova.

Optinova gör mångmiljonsatsning

Optinova planerar en mångmiljonsatsning som innefattar utbyggnad av en ny stor produktionshall i Godby såväl som förnyande av befintliga produktionshallar vad gäller automatisering, digitalisering och ny utrustning.

Det berättar vd Anders Wiklund i ett pressmeddelande. Satsningen beräknas kosta 10-15 miljoner under de kommande två till tre åren. Målet för den första fasen är att ha en ny produktionshall klar till sommaren 2019.

Andreas Perjus, fabrikschef i Godby och CTO för Optinova Group, säger i pressmeddelandet att man under de senaste åren ökat sitt fokus på avancerad produktion, robotifiering och digitalisering och att den planerade satsningen lägger grunden för nästa kapitel i utvecklingsresan.

Optinova Group har nyligen investerat i en ny produktionslinje till fabriken i Jomala, och man fortsätter att se över behovet av utbyggnad för just den fabriken då man nu börjar nå maxkapacitet. Under 2017 har man även byggt ut fabrikerna i USA och Thailand.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »