Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 april, 2011 - 08:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Oppositionen om budgeten:<br>"Lika dålig som väntat"

-Landskapets bokslut för 2010 blev precis så dåligt som man hade kunnat tro. Det säger Gun-Mari Lindholm som är ordförande för Obunden samling, det största oppositionspartiet. -Landskapsregeringen har sparat in på mjuka värden och i stället satsat pengar på Skarven, Svibybron och advokatkostnader. Det är dålig politik, säger Gun-Marie Lindholm. I går presenterade landskapsregeringen 2010 års bokslut och det visade bland annat på ett ackumulerat underskott på 32,3 miljoner euro, men det var ändå betydligt bättre än det värsta scenariot som visade ett underskott på hela 50 miljoner euro. Trots det tycker Moderatenas gruppordförande Roger Jansson att underskottet är alltför stort. -Landskapsregeringen borde ha skurit ner på kostnaderna inom sjötrafiken och prioriterat tillväxt när det gäller bidrag till primärnäringarna, säger Roger Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »