Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 april, 2018 - 06:50Uppdaterad: fredag, 20 april, 2018 - 14:02
  • Saltviks kommunkansli. Arkivfoto: Malin Lundberg

Uppdaterad: Omvårdnadsledare behövs i Saltvik

Inrätta snarast en tjänst som omvårdnadsledare till äldreomsorgen i Saltvik. Det föreslår social- och omsorgsnämnden inför kommunstyrelsen.

Nämnden konstaterar att antalet klienter på äldreboendet Sunnanberg blivit fler och att antalet köpta platser på till exempel Oasen ökat. Det innebär att både det administrativa och det operativa arbetet med klienterna ökat, samtidigt som även vårdtyngden på klienterna blivit större. Nämnden föreslår att en omvårdnadsledare på 100 procent anställs och att denne bland annat får i uppgift att planera och leda vårdarbetet, handleda personalen, organisera och informera, ansvara för inskolning av personal samt för vårdplaneringar och vårdtyngdsmätningar. Omvårdnadsledaren ska ha sjukskötarutbildning samt ledarskapsutbildning eller erfarenhet av ledarskap. Tidigare fanns ett förslag om att en sjukskötartjänst skulle dras in om en tjänst som omvårdnadsledare inrättas, men enligt kommundirektör Ewa Danielsson är tanken nu att antalet sjukskötartjänster förblir det samma och omvårdnadsledartjänsten kommer till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »