Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 november, 2019 - 11:45Uppdaterad: onsdag, 13 november, 2019 - 17:30
  • Bara ett anbud kom in för byte av Brändöströmsbron på Föglö. Foto: Hasse Persson-Bru

Omtag i broupphandling

Bara ett anbud, som var väsentligt dyrare än den beräknade projektkostnaden på 2,6 miljoner, kom in på byggnadsentreprenaden för byte av Brändöströmsbron på Föglö.

Landskapsregeringen ska nu se över hur man kan göra upphandlingarna mer attraktiva.

– I det här fallet hade vi definierat den tillfälliga trafiklösningen väldigt noga. Få konkurrenter hade den utrustningen som kunde komma i spel, vi måste omformulera så att fler anbudsgivare kan bli intresserade. Vi får göra ett omtag och tittar igenom konstruktionen för den nya bron, säger Ian Bergström, projektchef på vägnätsbyrån.
Med anledning av de besvär som lämnats in kring projektet västra Föglö, tror han att det finns en viss ovisshet bland entreprenörerna.
– Kanske hämmar det vad man vågar lämna anbud på och inte. För oss som beställare gäller det att vara attraktiv på marknaden. Det ska vara lätt att lämna anbud och finnas en reell chans att få entreprenaden, säger Ian Bergström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »