• Den skadade personen fördes till ÅHS och vårdas fortfarande där. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: måndag, 17 juli, 2017 - 11:09

Olycka i Rödhamns gästhamn – en svårt skadad

Vid 8-tiden i morse larmades sjöräddningscentralen i Åbo då en person varit med om en olycka i en båt vid Rödhamns gästhamn.

En patrullbåt från Mariehamns sjöbevakningsstation var först på plats och den helikopter i Åbo som var beredd att lyfta behövdes inte trots allt, berättar ledningscentralofficer Kristian Hermansson.

- Vi kom dit med en ambulansbesättning och helikopter. Allt gick smidigt, säger Tom Göstas som är ambulansförman om räddningsarbetet.

Den svårt skadade personen vårdas nu på ÅHS, där det i nuläget inte finns någon som kan kommentera händelsen.

Fler Nyheter

Strejkhotet flyttas framåt

Strejkhotet som hänger över utrikessjötrafiken kvarstår efter gårdagens förhandlingar mellan Finlands skeppsbefälsförbund och Rederierna i Finland, men datumet för strejken har flyttats fram.

Lönsamt år i skogsbranschen

Sammanslagningen inom den åländska skogsbranschen 2016 har gett resultat.

Åland centrum för svenskspråkig statlig myndighet

Så här lät det i lagtinget när Katrin Sjögren (Lib) och Harry Jansson (C) diskuterade:
Självstyrelsepolitiska nämnden skriver i sin senaste redogörelse att Åland skulle kunna bli ett centrum för svenskspråkig statlig service i landet.

Man dömd för grov rattfylla

En man har dömts för grov rattfylla efter att ha framfört ett fordon i Mariehamn trots att han hade 2,21 promille alkohol i blodet.

Kolvhalning på ms Skarven

När ms Skarven ligger på dock i början av april ska fartygets huvudmaskiner halas.

Skärpt straff för mordförsök

Hovrätten i Åbo skärper straffet för den man som tingsrätten i juni i fjol dömde till fängelse för försök till mord av sin före detta fru. Tingsrätten dömde mannen till åtta års fängelse men hovrätten skärpte straffet till 10 år.

Inga avbokningar till följd av strejkhot

Än så länge har inte Viking Line märkt av några avbokningar till följd av det strejkhot som hänger över utrikessjötrafiken och som kan starta den 23 mars.

Vargliknande spår på fasta Åland

Jakthandläggare Roger Gustavsson intervjuas av Marika Kvarnström
Under helgens älginventering har fyra jaktvårdsföreningar rapporterat in att de har sett spår som kan vara från en varg. Det handlar om jaktvårdsföreningarna i Eckerö, Hammarland, Finström och Sund som gjort samma observation.

Åtgärder för överbeläggning på Sunnanberg

Överbeläggningen på Sunnanbergs vårdhem i Saltvik ställer ökade krav på personalen såväl i det administrativa som det operativa arbetet. Det konstaterar social- och omsorgsnämnden.