Publicerad: torsdag, 21 september, 2017 - 08:22

Oklart om åtal i Fredlund-fallet

Åklagare Peter Rikberg har ännu inte slutfört åtalsprövningen i fallet där lagtingsledamot Fredrik Fredlund, obunden samling, står misstänkt för misshandel.

- Jag har inväntat en del kompletteringar och därför inte avslutat åtalsprövningen, skriver Rikberg i ett mail till Ålands radio.

Det var i december 2016 som en kvinna anmälde Fredlund för misshandel. Tingsrätten dömde i januari Fredlund till besöksförbud i ett år, men i maj upphävdes besöksförbudet eftersom parterna hade förlikats. Polisen lämnade sin slutförda förundersökning till landskapsåklagarämbetet i slutet av maj och eftersom misshandel faller under allmänt åtal kan åklagaren välja att föra ärendet till rättegång om han anser att det är motiverat.

Fler Nyheter

Föreningar vill sköta fiskefyrar

Vi är intresserade av att driva ett projekt i syfte att få igång fiskefyrarna igen. Det skriver Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap till landskapsregeringen.

Kulturbyrån vill höras om vägplaner

Så snart som möjligt efter att en kommun fattat beslut om att påbörja vägplaneringsarbeten och andra infrastrukturprojekt bör kommunen hålla ett samråd med landskapsregeringen.

Saltvik bidrar till skolavslutningsfest

600 euro ger Saltviks skol- och bildningsnämnd till Folkhälsan för ett evenemang som planeras i samband med skolavslutningen i vår.

Pleijel valdes till ordförande

Christian Pleijel från Kökar valdes förra veckan till styrelseordförande i Nordiska skärgårdssamarbetet.

Fyra testade gatuhundar saknar skydd mot rabies

Veterinär Mohammad Jaber Alipour intervjuas av Marika Kvarnström
Tre adopterade gatuhundar från Rumänien saknar helt skydd mot den smittsamma sjukdomen rabies och en hund har inte tillräckligt skydd mot sjukdomen.

Ny vd utsågs på Plasto

Bruno Carlson har utsetts till ny vd för Plastogruppen.

Tullen vill höra postpersonal igen

I morgon och på onsdag håller tullen kompletterande förhör med flera av de som tidigare förhörts i utredningen där Åland Post misstänks för grovt skattebedrägeri, grovt dopingbrott, smuggling och olovlig utövning av ett yrke inom hälso- och sjukvården.

Sommarsalongens konstnärer utsedda

Intresset för att medverka i Önningebymuseets sommarsalong med temat flykt blev slutligen stort: 37 konstärer lämnade in 105 verk innan den förlängda anmälningstiden gick ut.

Moped och bil krockade

En mopedist körde in i sidan på en bil i Finström Godby nu på morgonen.