Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 september, 2017 - 08:22

Oklart om åtal i Fredlund-fallet

Åklagare Peter Rikberg har ännu inte slutfört åtalsprövningen i fallet där lagtingsledamot Fredrik Fredlund, obunden samling, står misstänkt för misshandel.

- Jag har inväntat en del kompletteringar och därför inte avslutat åtalsprövningen, skriver Rikberg i ett mail till Ålands radio.

Det var i december 2016 som en kvinna anmälde Fredlund för misshandel. Tingsrätten dömde i januari Fredlund till besöksförbud i ett år, men i maj upphävdes besöksförbudet eftersom parterna hade förlikats. Polisen lämnade sin slutförda förundersökning till landskapsåklagarämbetet i slutet av maj och eftersom misshandel faller under allmänt åtal kan åklagaren välja att föra ärendet till rättegång om han anser att det är motiverat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »