Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 april, 2020 - 06:15Uppdaterad: onsdag, 22 april, 2020 - 09:29

Oklart hur ÅHS klarar sig ekonomiskt

Ännu är det för tidigt att säga hur ÅHS kommer att påverkas ekonomiskt av coronapandemin. Det säger social- och hälsovårdsminister Anette Holmberg-Janssson (MSÅ) som ber att få återkomma i frågan om några månader.

ÅHS äskade om 2,3 miljoner euro i tilläggsbudget för 2020 redan i mars månad, men huruvida alla åtgärder som har vidtagits i coronans spår kommer kräva mer pengar till ÅHS är för tidigt att säga enligt henne.

– Idag vet jag inte, vi är ännu inte i skarpt läge där vi har förberett oss till tänderna. Det finns inga indikationer just nu om att mer pengar behövs, men det beror på hur många som blir sjuka och hur svårt sjuka de blir, säger hon.
Under presskonferens i går var Anette Holmberg-Janssson också tydlig med att de nya socialvårdslagarna inte bör skjutas framåt på grund av coronapandemin.
- Det är viktigt att de kommer i kraft. Det handlar om nya sätt att tänka, med tidigare insatser. Jag tror att det kommer behövas i kommunerna framöver, sa ministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »