Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 december, 2021 - 13:40Uppdaterad: tisdag, 7 december, 2021 - 15:46
  • Införandet av coronaintyg har skapat lite förvirring. Arkivbild.

Oklarheter och avbokningar pga covidpass

Inga avvisade gäster, dock en hel del avbokningar och stor förvirring kring när reglerna med covidpass skulle träda i kraft.

Det säger krögare som Ålands Radio har talat med om de första dygnen med bestämmelserna om covidpassen. Magnus Österlund på Soltuna berättar om flertalet avbokningar där någon i ett förbokat sällskap inte kunnat visat covidpass. Då har hela sällskapet eller delar av det valt att avboka. Cia Borg på Dinos säger att landskapsregeringen gick ut med att bestämmelserna om covidpass skulle träda i kraft på söndag medan restaurangförbundet MaRa gick ut med dem på måndag.

— Det har varit mycket oklart vad det är som gäller både för gäster och personal, säger Cia Borg.

Johanna Dahlgren på Pub Stallhagen säger att framförhållningen inför införandet av passen inte var optimal och har skapat endel oro. Dock har informationen på landskapsregeringens hemsida varit bra, säger Johanna Dahlgren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »