Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 15:12Uppdaterad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 17:19

Ökat snusande svårt att åtgärda i skolan

–Det är väldigt problematiskt att åtgärda det ökade snusandet, säger Strandnäs skolas rektor Mikael Rosbäck med anledning av att undersökningen Hälsa i skolan visade att bland annat snusandet ökat speciellt hos pojkar i årskurs 8 och 9.

Ökningen märks i skolan och har märkts under några år.

-Mitt i allt för några år sedan märkte vi att snusandet ökat och det verkar vara väldigt problematiskt att komma åt det. Föräldrarna är också lite uppgivna kring det, säger han.

Mikael Rosbäck upplever att man inte har så många rökare i skolan och ökningen av alkohol- och droganvändningen, som Hälsa i skolan visade, har man inte märkt av.
I skolan har man olika åtgärdsprogram och skolämnen som jobbar med det, han vill lyfta fram föräldrarnas ansvar eftersom det sker på fritiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »