Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 november, 2018 - 11:16Uppdaterad: måndag, 19 november, 2018 - 13:20
  • Björn Wennström, Alejandra Sánches och hennes son Nicolas. Foto: Martina Eriksson.

Ökar smitningsolyckorna?

Några gånger varje månad kontaktar personer som varit med om en smitnings- eller påbackningsolycka på Maxinges parkering centrumchef Björn Wennström.

- Jag tycker faktiskt att det verkar som att smitningsolyckorna ökar. Någon som slagit upp en bildörr i sidan på en annan bil till exempel, säger han.

Enligt statistik från Ålands ömsesidiga försäkringsbolag var det 44 bilister som skadeanmälde en smitningsolycka på Åland under perioden januari till och med maj 2017. Samma period i år var antalet 38. Men då ska man minnas att det krävs en helförsäkring för att få ersättning, så antalet olyckor kan ha varit fler än vad som syns i statistiken.

Antalet påbackningsolyckor där den skyldige gett sig till känna var 107 stycken i januari till och med maj 2017, och 127 under samma period i år.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »