Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2011 - 06:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ökade trafikkostnader i budgetdebatt

Hur kommer det sig att trafikavdelningens utgifter ökat med hela 21 procent under året? Det frågade moderaternas lagtingsledamot Roger Jansson i lagtingets budgetdebatt som avslutades igår eftermiddag. Förra trafikministern, som nyss blivit utnämnd till infrastrukturminister, Veronica Thörnroos svarade ledamot Roger Jansson att det är det ökade bunkerpriset, utgifter för de åländska sjöskolornas skolfartyg Mikael Sars och överföreningen av linfärjorna från väghållningen till trafikavdelningen som tillsammans orsakar de höjda utgifterna. Också liberalernas ledamot Torsten Sundblom höll ett anförande gällande skärgårdstrafiken och framförde en önskan kring investering i kortrutt för åtta år framåt, fleråringa turlistor och ett mer långsiktigt arbete gällande trafikfrågor. - Jag tolkar detta som att liberalerna är beredda att skjuta till ett stort antal miljoner till trafikavdelningen vilket jag är väldigt tacksam för, det kommer att underlätta mitt arbete, svarade infrastrukturminister Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »