Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2011 - 07:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Oförändrad skatt i Mariehamn<br>Lång debatt om socialbudgeten

Det blir oförändrad skatt i Mariehamn, det beslöt stadsfullmäktige i går kväll och gick därmed på stadsstyrelsens linje. Socialdemokraterna fick alltså inte gehör för sitt förslag om en halv procents ökning av inkomstskatten. Moderaten Lennart Isaksson var en av dem som kritiserade förslaget, han menade att höjd skatt riskerar att minska på sysselsättningsgraden. Men socialdemokraten Christian Beijar betonade att höjd skatt är nödvändig för att bibehålla en god servicenivå. Beslut om nästa års budget sköts fram till i kväll efter en lång debatt där 25 förslag till ändringar gjordes. Många av dem kom från just socialdemokraterna och handlade om budgeten för den sociala sektorn som man kritiserar hårt. Bland annat föreslogs att personaltätheten på Trobergshemmet utökas till 0,83, att maxtaxan för barnomsorgen inte höjs till 215 euro och att fritidshemmet Örnen inte stängs. Liberalen Katrin Sjögren menade att många av dessa förslag ändå kommer att kunna genomföras inom ramen för de 140.000 euro som socialnämnden fått extra för att fördela själva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »