Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 januari, 2021 - 10:42Uppdaterad: torsdag, 21 januari, 2021 - 12:39
  • Arkivbild: EU-parlamentet. Foto: Nina Smeds.

Öars återhämtning diskuterades i EU

Öar inom EU har en extra utsatthet både ekonomiskt och medicinskt under coronapandemin och europaparlamentariker Nils Torvalds har diskuterat detta med EU-kommissionens exekutiva viceordförande Margarete Vestager.

Nils Torvalds lyfte under diskussionen upp Ålands särdrag och ekonomiska utmaningar till följd av krisen.

- Turismen på öarna i Norden har kunnat förändras förtjänstfullt genom inrikesturism även om det inte ersatt den internationella turismen. Ser man på Åland har krisen ändå drabbat rederinäringen, en av de stora arbetsgivarna då trafiken ju i normala tider är mellanstatlig. Att rederierna genomlever en stor kris är något som kommer att ha implikationer långt in i framtiden och kommer också påverka den gröna övergången inom sektorn, sade Nils Torvalds.
Vidare diskuterades hur återhämtningspaketets medel kan användas och om kommissionen kommer att gå in för att förlänga de temporära undantagsreglerna för statsstöd, något som påverkar transportsektorn till och från öarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »