Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 07:17
  • Några fastighetsägare vill utföra arbetet själva för att omedelbart kunna ansluta sig till kommunalt vatten. Foto: Malin Lundberg.

Nytt vattenverk på gång i Lumpo

Ett antal fastighetsägare i östra och norra Lumpo vill omedelbart ansluta sig till kommunalt vatten och har därför meddelat Lumparlands kommun att man önskar utföra arbetet själva.

Tekniska nämndenhar beslutat att bevilja sammanslutningen 50 procent rabatt på anslutningsavgiften med tanke på att de själva bygger ledningsnätet och ansvarar för vattenleveransen. Nämnden påpekar i sitt beslut att ledningsnätet som sammanslutningen ansvarar för ska uppfylla gällande krav för vattenförsörjningsledningar och förläggas på frostfritt djup.

Man föreslår att Lumparlands fullmäktige godkänner Lumpo vattenförening som allmänt vattenverk och att deras verksamhetsområde blir att omfatta östra och norra Lumpo. Man informerar också föreningen om att den måste anmäla till ÅMHM att de tänker driva vattenverk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »