Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2010 - 15:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nytt stödsystem i riket<br>Åland drabbas dubbelt

Det kan bli aktuellt med ett eget åländskt stöd till gamla bioenergianläggningar om Åland inte kommer med i rikets nya stödsystem av förnyelsebar energi. Finansminister Mats Perämaa vill dock inte ge några löften i det här skedet. Huvudspåret för landskapsregeringen är fortfarande att riksdagen i sin behandling av lagförslaget skall plocka med Åland. Det visar sig nu att Åland drabbas dubbelt om landskapet utesluts i rikets nya stödsystem. När den nya lagen stiftas upphävs samtidigt lagen om elacciser, genom vilken företag som Mariehamns bioenergi hittills fått produktionsstöd.- Elskatterna fördubblas nästa år i riket och via klumpsumman får vi cirka 400.000 euro av det. Då borde landskapsregeringen se till att vi får stöd enligt det gamla systemet om vi inte kommer med i det nya, säger Mariehamns bioenergis vd Henning Lindström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »