Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2011 - 14:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nytt språkfel i studentprov

Det har återigen funnits fel och tolkningsbara uttryck i översättningen från finska studentprovet till svenska. Landskapsregeringen har skickat ett brev till studentexamensnämnden i riket med en begäran om en förklaring till misstaget. I höstens studentprov var det fel i provet i lång matematik. De här bristerna i studentproven innebär att rättssäkerheten för de svenska studenterna är sämre än de finskspråkigas, menar landskapsregeringen. I vårens studentprov fanns flera felaktigheter i översättningen till svenska, vilket studentexamensnämnden till viss del kompenserade. Utbildningsminister Jukka Gustafsson, justitieminister Anna-Maja Henriksson och Svenska Finlands folkting har fått en kopia på landskapsregeringens brev.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »