Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 14:14Uppdaterad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 09:42

Nytt jazzevent etablerar sig i Mariehamn

En ny jazzfestivalserie planeras som bäst till nästa sommar och nu står det klart att Mariehamn är med i produktionen.

Festivalen heter Archipelago Sea Jazz och ska, förutom Mariehamn, inkludera de redan etablerade jazzeventen som Baltic jazz i Dalsbruk och Korpo Sea Jazz, som med sina 18 konserter är en av landets största jazzfestivaler. I och med Archipelago Sea Jazz kommer det att under sex veckor nästa sommar ges konserter i Korpo, Nagu, Houtskär, Pargas och i nytillskotten Åbo och Mariehamn.

Bosse Mellberg är ordförande i föreningen Korpo sea jazz och talesman för den nya sommarfestivalen. Han säger att de olika jazzeventen har sin egen stil inom jazzgenren. Mellberg drömmer om att festivalen i Mariehamn ska kunna profilera sig inom nordisk jazz och att man kan samla jazzmusiker från de nordiska länderna.

- Åland är en utåtriktad och internationell ögrupp och därför skulle det passa bra för en sådan stil, säger Bosse Mellberg.

Archipelago Sea Jazz ordnas den 7 och 8 augusti 2020 i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »