Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 juli, 2019 - 11:49Uppdaterad: måndag, 22 juli, 2019 - 12:54
  • Verksamhetsledare Josefin Egenfelt säger att det känns hemskt att ännu ett inbrott har begåtts. Foto: Felix Quarnström.
  • Många dörrar har brutits upp i Röda korsets lokaler. Foto: Felix Quarnström.

Nytt inbrott på Rödakorsgården

I helgen skedde ett inbrott på Rödakorsgården i Mariehamn, för andra gången sedan april i år. I nuläget vet man bara med säkerhet att en mindre summa pengar stulits, men de materiella skadorna är omfattande.

- Det känns hemskt att det har hänt igen. Tjuvarna har kommit in genom att trycka upp ett fönster och sedan gått runt och brutit upp dörrar i lokalerna. Vi har mycket skador på dörrar och dörrkarmar, men vad vi vet nu har de bara fått med sig lite växelkassor och inga större summor, säger Josefin Egenfelt, verksamhetsledare.
Egenfelt vet inte varför någon valt att slå till mot just Rödakorsgården, och enligt kommissarie Christoffer Ahlfors har man i nuläget inga misstänkta. Polisen tror att inbrottet begicks under natten mellan fredag och lördag, men det upptäcktes och anmäldes först på lördag eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »