• Verksamhetsledare Josefin Egenfelt säger att det känns hemskt att ännu ett inbrott har begåtts. Foto: Felix Quarnström.
  • Många dörrar har brutits upp i Röda korsets lokaler. Foto: Felix Quarnström.
Verksamhetsledare Josefin Egenfelt:
Publicerad: måndag, 22 juli, 2019 - 11:49, uppdaterad: måndag, 22 juli, 2019 - 12:54

Nytt inbrott på Rödakorsgården

I helgen skedde ett inbrott på Rödakorsgården i Mariehamn, för andra gången sedan april i år. I nuläget vet man bara med säkerhet att en mindre summa pengar stulits, men de materiella skadorna är omfattande.

- Det känns hemskt att det har hänt igen. Tjuvarna har kommit in genom att trycka upp ett fönster och sedan gått runt och brutit upp dörrar i lokalerna. Vi har mycket skador på dörrar och dörrkarmar, men vad vi vet nu har de bara fått med sig lite växelkassor och inga större summor, säger Josefin Egenfelt, verksamhetsledare.
Egenfelt vet inte varför någon valt att slå till mot just Rödakorsgården, och enligt kommissarie Christoffer Ahlfors har man i nuläget inga misstänkta. Polisen tror att inbrottet begicks under natten mellan fredag och lördag, men det upptäcktes och anmäldes först på lördag eftermiddag.

Fler Nyheter

Blomqvist vann ÅM i standardpistol

Fredrik Blomqvist är åländsk mästare i standardpistol efter att han vann tävlingen på torsdagskvällen i rätt så överlägsen stil. Blomqvist sköt 536...

Sista omgången för ÅU

Imorgon lördag klockan 14.00 är det avspark i de sista matcherna i grundomgången i Damernas liga.

PAF samrbetar i Schweiz

Ålands penningautomatförening, PAF, har inlett ett samarbete med Grand Casino Luzern i Schweiz.

Landskapsläkartjänsten delas

Den tidigare tjänsten som landskapsläkare har ombildats och annonseras nu ut som två separata tjänster. Den ena tjänsten är medicinsk, den andra byråkratisk.

Lumparland utser kommunförhandlare

Kommunstyrelsen i Lumparland beslöt enhälligt på sitt senaste möte att föreslå för fullmäktige att kommunen svarar ja på förfrågan om att gemensamt med Jomala, Lemland, Eckerö och Hammarland försöka utarbeta ett samgångsavtal för en reform av kommunstrukturen på Åland.

Finansministerns budskap gick hem

Mats Perämaa, finansminister
När finansminister Mats Perämaa (lib) under torsdagen träffade sin finländska kollega, finansminister Mika Lintilä, var det inför en situation som verkar vara densamma som under slutrakan för den förra regeringen.

Blågröna alger har minskat från förra veckan

Mängden cyanobakterier, även kallade för blågröna alger har minskat från förra veckan såväl i sjöarna som i havsområdena.

Stort behov av elevassistenter i skolorna

Föreståndare Niklas Wasén:
- Det finns ett stort behov av elevassistenter och det är alltid en utmaning att rekrytera dessa. Det säger Niklas Wasén som är föreståndare på Näfsby skola i Hammarland.

Ålandsministern besöker Åland

Ålandsminister och justitieminister Anna-Maja Henriksson besöker Åland nästa vecka, närmare bestämt på tisdagen.