Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 mars, 2010 - 11:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nytt försök att lösa sjökonflikten

I dag ska medlarna i den svenska sjökonflikten åter träffa parterna, först facket och sedan arbetsgivarna. Då ska man punkt för punkt gå igenom vad konflikten handlar om för att se om det finns någon möjlighet till lösning. -Något bud kommer vi inte att lägga i dag, men om dagens samtal visar på möjligheter kan det komma ett bud i morgon, säger Jöran Tjernell som är en av de två medlare som Medlingsinstitutet har utsett. I tisdags kväll sade Svenska Sjöbefälsförbundet och Fartygsbefälsföreningen nej till det medlarbud som skulle ha inneburit en höjning av pensionsåldern från 60 till 62 år. Arbetsgivaren sa ja. Om ingen lösning i konflikten nås går sjöbefälen i strejk den 1 april. Då stoppas 30 svenskflaggade färjor, däribland Birka Paradise och m/s Eckerö, Viking Lines Cinderella, Rosella och Viking XPRS, och Tallink-Siljas Galaxy och Silja Symphony.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »