Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 06:09
  • Nu delges förslaget om ny farled som ett led i projektet västra Föglö allmänheten.

Nytt farledsförslag för elhybridfärja

Landskapsregeringens förslag om en nybyggnad av en 1200 meter lång farled som ett led i projektet västra Föglö delges nu allmänheten.

Den nya farleden mellan hamnområdet vid nya färjfästet på Mellanholm till befintlig farled 2800 Brändön-Järsö, öster om Skötskär i Föglö har planerats i första hand med tanke på en ny elhybridfärja som upphandlats av landskapsregeringen. Farleden planeras med ett leddjupgående om 4,10 meter. Farleden finns utställd hos Ålands landskapsregeringens och Föglö kommuns webbplatser under 21 dagar från och med torsdagen den 20:e juni. Kostnaden för projektet beräknas till 25 000 euro.
Landskapsregeringen har nu även kompletterat anbudsförfrågan för byggnadsentreprenad av projekt västra Föglö med nya handlingar. Kompletteringen gäller bland annat stål- och lagerspecifikationer, samt tilläggskontroller för bron. Ytterligare en komplettering är planerad till torsdagen den 20:e juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »