Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 februari, 2012 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nytt dagis löser inte alla problem

Byggandet av Nyängens daghem löser inte alla problemen med Mariehamns barnomsorg. -Jag utesluter inte att vi blir tvungna att behålla något av de tillfälliga gruppfamiljedaghemmen även efter att Nyängen står klart i augusti, säger Pamela Sjödahl som är barnomsorgschef i Mariehamns stad. Orsaken till att allt fler barn behöver barnomsorgsplats är inte att det föds fler barn utan snarare att allt fler föräldrar vill ha barnen på daghem. Just nu finns det fyra tillfälliga gruppfamiljedaghem, varav ett i Nyfahlers egna lokaler. I slutet av februari öppnas ytterligare ett i Pingstkyrkans lokaler. Planen var att dessa skulle läggas ner när Nyängens daghem blir inflyttningsklart i augusti, men det är alltså inte säkert att det blir så.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »