Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 augusti, 2020 - 14:48Uppdaterad: måndag, 17 augusti, 2020 - 17:25

Nytänkande ska lyfta Åland ur krisen

Åland ska ha fler besökare än Gotland och 40.000 invånare om 10 år.

Kommunstrukturen behöver elimineras, näringsrätts- och jordförvärvsreglerna behöver lättas på och skattegränsproblematiken måste en gång för alla lösas.
Dessutom kan Åland satsa på så kallad nördturism, inrätta nudiststränder och bjuda in till influencergalor.
Det här var några av alla de förslag som tre idéutvecklingsgrupper har tagit fram på uppdrag av landskapsregeringen som ett sätt för hur Åland kan gå stärkt ur pandemikrisen. En grupp bestod av representanter ur näringslivet, en annan av parlamentariker och en tredje av entreprenörer.

Parlamentarikergruppen som bland annat bestod av fem nyinvalda lagtingsledamöter beskriver att de haft högt i tak och inte tänkt på kostnader.

-Det viktiga var att få ut konkreta idéer. En idé för att förhindra att viktiga projekt på Åland stoppas upp är att införa en femårig mandatperiod i lagtinget, säger Ingrid Zetterman ur parlamentarikergruppen.

-Man kan dra på munnen åt förslaget om nudism, men vi väjer inte heller för det. Nudismtrenden har stärkts under coronakrisen och det här har funnits på Åland förut, säger Wille Valve.

Mer om de tre gruppernas förslag kan ni höra i Åland idag kl 15.30

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »