Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2011 - 08:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya Waldorfskolan invigs idag

Idag invigs ålands nya Waldorfskola. Utrymmena ligger i Strandnäs hotells norra flygel, fram till det att skolans nya hus i Dalbo blir färdigt. Fem av skolans 15 platser är fyllda och enligt läraren Lena Swatko är det fortfarande möjligt att skriva in sina barn i skolan.Waldorfpedagogiken menar att kreativitet och berättande är viktiga delar av ett barns lärande. Enligt Lena Svartström, själv lärare och Waldorfförälder, är det en extrem fokusering på faktainlärning i dagens skolor. Hon menar att eleverna bara trycker in fakta för att klara ett prov, för att sedan glömma vad de lärt sig.Jag tror att det viktigaste är att barnen först utvecklas som människor. Sen kan de ta till sig fakta, säger honWaldorfskolans undervisning drar igång den 17 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »