Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2011 - 16:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nya turer i Järsö Nåtö-frågan

Det hårt kritiserade förslaget till delgeneralplan för Järsö-Nåtö området i Lemland ligger åter på kommunstyrelsens bord. När förslag nummer 2 ställdes ut tidigare i år lämnades ett trettiotal anmärkningar in och de har nu bemötts av områdesarkitekt Ursula Koponen. -Jag ska gå igenom alltsammans och sedan lägga fram ett beslutsförslag för kommunstyrelsen säger kommundirektör Mikael Smeds.Samtidigt funderar kommunstyrelsens ordförande Gun-Marie Lindholm i helt andra banor. - Det bästa vore om en person med god kunskap om planeringsfrågor kunde diskutera personligen med markägarna så vi kom ifrån det här bollandet fram och tillbaka med dokument, säger Gun-Marie Lindholm som anser att det behövs nya grepp och nya sätt att tänka om man ska få till en delgeneralplan för Järsö-Nåtö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »