Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 januari, 2021 - 06:00Uppdaterad: onsdag, 20 januari, 2021 - 10:11

Nya paketregler för privatpersoner

Från och med februari blir det möjligt för privatpersoner att förtulla försändelser som skickats från fastlandet via nätet, något som inte varit möjligt tidigare.

Samtidigt försvinner möjligheten att tulla in försändelser över disk. Det är några av de förändringar av postens tjänster som genomförs i år.
- Det här är en fortsättning på den process som påbörjades 2018 och som pågår fram till 2025, där Finlands tullsystem ska koordineras med EUs, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef på Åland post.
Att möjligheten att förtulla över disk tas bort kan försvåra för den som av någon anledning har begränsad tillgång till, eller svårigheter med att använda internet.
- Men det ligger dessvärre inte i våra händer. Vi är bara ett tillfälligt lager och en transportör, säger Eivor Granberg.
Från och med juli tar man även bort den regel där varor vars värde understiger 22 euro kunnat tas emot momsfritt.
- Även där blir det tullens uppgift att bestämma vad som räknas som en vara och vad som är korrespondens, säger Eivor Granberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »