Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 mars, 2021 - 17:18Uppdaterad: tisdag, 2 mars, 2021 - 17:24

Nya konflikter i ÅMHMs styrelse

En majoritet i ÅMHMs styrelse har en annan uppfattning än myndighetschef Susanne Perander kring hur styrelsen borde arbeta, säger styrelseledamot Kicki Blomqvist (S).

Detta efter att styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) röstat emot en rad förslag som Susanne Perander lagt fram, och fått medhåll av en majoritet av styrelsen.
- Ett av ärendena var huruvida landskapsregeringens personalchef Pia Hollsten-Friman skulle få närvara vid ett möte som rörde ett sekretessbelagt personalärende. Det hade varit en möjlighet att få objektiv input, säger Kicki Blomqvist, som reserverade sig mot beslutet med motiveringen att personalärenden i första hand ska behandlas av myndighetschefen och inte av en politiskt tillsatt styrelse.
- I lagen står det tvärt om att vi ska behandla personalärenden. Anledningen till att majoriteten av ledamöterna röstat med mig är att vi läst och förstått lagen och det tvivlar jag starkt på att de ledamöter som röstade emot har gjort. Jag tror de anser det vara deras plikt att rösta emot mig, säger Marcus Måtar. Trots att de ledamöter som röstat med honom är de som representerar regeringspartierna avfärdar han att ÅMHMs verksamhet skulle styras av regeringens politik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »