Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 augusti, 2011 - 08:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya försök att få vindkraftsstöd

Landskapsregeringen gör nu ett nytt försök att få med Åland i rikets stödsystem för förnyelsebar energi, de så kallade inmatningstarifferna. Systemet är redan igång i riket, men utan att åländska vindkraftsbolag är med, detta trots tidigare politiska löften i Helsingfors. Landskapsregeringen gör nu en ny förhandlingsrunda med den nya regeringen. Den 30 augusti kommer Ålandsministern Anna-Maja Henriksson till Åland. Hon är sedan tidigare positiv till att få med den åländska vindkraften. Den 2 september åker lantrådet Viveka Eriksson och några ministrar och tjänstemän till Helsingfors för att träffa statsminister Jyrki Katainen. Träffar planeras också med näringsminister Jyri Häkämies och finansminister Jutta Urpilainen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »