Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 januari, 2019 - 06:12Uppdaterad: måndag, 7 januari, 2019 - 08:04
  • Träd kan fortsättningsvis trilla över ledningar. Foto: Nina Eriksén

Nya elavbrott kan förekomma

Ålands elandelslag meddelar att det kan förekomma oplanerade elavbrott när reparerade linjer ska kopplas in och att nya avbrott kan uppstå eftersom träd fortsättningsvis kan falla över linjer som redan är reparerade.

Nu på morgonen är det 2.758 abonnenter som fortsättnings är utan ström, vilket betyder att ungefär 80 procent av kunderna har fått elen tillbaka.

Arbetet fortsätter som tidigare och nu är även förstärkning av stolpsättningsmaskiner från riket på plats. På vissa ställen är skadorna så stora att elandelslaget tvingas bygga en helt ny linje då den gamla inte är kvar eller går att reparera.

Avbrottskartan på hemsidan www.el.ax har hittills endast visat fel som härrör från fel i 10 kV-nätet. Nu har de lågspänningsfel som man känner till börjat registreras, men avbrottskartan är inte komplett.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »