Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juni, 2017 - 15:19
  • Fastighetsverkets vd Stefan Rumander säger att man kommer samarbeta med sjöbevakningen. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Nya åtgärder mot tjuvfiske på landskapets vatten

Fastighetsverket har beslutat att intensifiera övervakningen av fiske på landskapets vatten.

Det berättar Stefan Rumander, vd på fastighetsverket. Detta för att förhindra fritidsfiske på fredade områden, det vill säga områden där fiskarna leker.

Vissa av fastighetsverkets egna tillsynsmän kommer att få utbildning för att sedan kunna kontrollera övervakning i sina områden. Fastighetsverket kommer även att samarbeta med sjöbevakningen, vilket Stefan Rumander påpekar att han är väldigt glad över.

-Vi kommer tillsammans med dem planera in tider och platser mer än förut, för att kunna intensifiera övervakningen, berättar han.

Med hjälp av fiskeribyrån kommer man även eventuellt att utöka områdena för fritidsfiske. Vilka områden det rör sig om är ännu inte klart. Tom Karlsson som är fiskerikonsulent på fiskeribyrån berättar att de ser positivt på detta och att de kommer ge råd för vilka vatten som lämpar sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »