Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juni, 2010 - 16:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ny rättelse yrkas om Fyrens marina

Lumparlands kommun har överskridit sina befogenheter och Ålands förvaltningsdomstol har dragit en felaktig slutsats. Det anser fyra ortsbor i en skrivelse till kommunen i frågan om arrenderingen av mark till Fyrens marina. Kommunen har inte rätt att låna ut sig som bulvan och förmedlare i förhållande till kyrkan och arrendera mark som man sedan utan upphandling vidareupplåter till ett privat bolag, anser de fyra via sin jurist Marcus Måtar. Det borde ha skett med öppet anbudsförfarande, anser man och kräver en rättelse av kommunstyrelsens beslut. Ålands förvaltningsdomstols avgörande av ett tidigare besvär i frågan har nu också överklagats till Högsta förvaltningsdomstolen i Helsingfors. På onsdag skall kommunstyrelsen i Lumparland ta ställning till rättelseyrkandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »