Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 februari, 2018 - 15:52Uppdaterad: tisdag, 20 februari, 2018 - 15:58

Ny lastramp byggs i Torsholma

En ny lastramp ska byggas vid Torsholma, Lilla Hummelholm så att två fartyg fristående från varandra kan lossa och lasta.

 Byggnadsarbetet ska enligt planen inledas i höst och färdigställas våren 2019. Så svarar landskapsregeringen en person som i en skrivelse framför kritik mot att det blir trafikstörningar till och från Torsholma vid hårda vindar.
I dag kan m/s Frida II:s lastnings- och lossningsplats bara användas vid goda väderförhållanden. Om det samtidigt ligger ett annat fartyg vid huvudkajen i Torsholma så störs trafiken vid vissa väderförhållanden. Landskapsregeringen konstaterar att en lösning är att Frida II i nödfall går till Torsholma gamla färjfäste för lossning eller lastning, men en långsiktig lösning är att bygga den nya lastrampen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »