Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 september, 2018 - 09:44Uppdaterad: onsdag, 19 september, 2018 - 14:20
  • Jan Karlsgårdens värdshus kan få ny arrendator. Arkivfoto: Eva Nyberg

Ny hyresgäst söks till Jan Karlsgården

Landskapets fastighetsverk söker ny hyresgäst till Jan Karlsgårdens värdshus i Kastelholm.

 Som vi tidigare berättat har besökare gett värdshuset hård kritik och Fastighetsverket erbjudit arrendatorn Tor Kudinoff att avsluta sitt kontrakt i förtid. Nu har parterna kommit överens om att hyreskontraktet, som enligt plan skulle avslutas sista december nästa år, upphör tidigare.

Enligt ett pressmeddelande från Fastighetsverket har parterna förhandlat om villkoren för att avsluta kontraktet, främst om den på förhand inbetalda hyran och ersättning för anordningar som hyresgästen uppfört. Sammanlagt betalar Fastighetsverket tillbaka 5.772 euro till Kudinoff i när hyresavtalet upphör.

-Det är bra för oss bägge att gå skilda vägar och vi gör det i gott samförstånd, skriver Fastighetsverkets vd Stefan Rumander i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »