Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2011 - 12:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ny gymnastikhall byggs i Lemland

Kommunfullmäktige i Lemland gav i går klartecken till att börja bygga en ny gymnastikhall vid skolan i Söderby. Den ska stå klar hösten 2012 och kosta 1,75 miljoner euro. Hallen blir fristående och ska ersätta den nuvarande lilla gymnastiksalen som finns inne i skolan. Gymnastikhallen i Lemland är i första hand till för skolans behov, och ska också kunna användas för skolavslutningar, julfester och andra sammankomster. Vad som ska finnas i den gamla gymnastiksalen är ännu inte beslutat, men troligen blir det elevutrymmen. Det finns 0,8 miljoner euro anslagna för att bygga om de utrymmena. Den nya gymnastikhallen i Lemland kom till efter ett medborgarinitiativ av Jocke Sjögren för fem år sedan, och han fanns med när kommunfullmäktige i går kväll slutgiltigt beslutade att hallen ska bli verklighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »