Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 augusti, 2019 - 06:23
  • En ny förening ska lobba för en Föglötunnel. På bilden ses olika möjliga sträckningar av en tunnel.

Ny förening ska lobba för Föglötunnel

En ny förening som ska lobba för bland annat Föglötunneln har bildats och går under namnet Skärgårdens Trafiksamfällighetsförening, STSF.

Det skriver Hans Mikael Holmstrom, som tidigare drivit tunnelprojektet, i ett pressmeddelande. STSF ska bland annat fungera som tankesmedja, inspiratör, projektör och i vissa fall som upphandlare för skärgårdens trafiklösningar. Till medlemmar inbjuds skärgårdens samfälligheter, som får representera de olika intressenter som finns i skärgårdskommunerna. Redan nu i höst kommer STFS tillsammans med sakkunniga, driva på förverkligandet av en tunnel mellan Lumparland och Föglö. De kommer även omgående att tillsätta en arbetsgrupp för att försöka finna den bästa lösningen för en fast förbindelse mellan Vårdö och fasta Åland. I pressmeddelandet skriver man bland annat att det finns få saker som debatteras så ivrigt, och få saker är föremål för så mycket beklagan, som just skärgårdstrafiken. Man menar att planeringen i stort sett är helt politiskt styrd.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »