Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2010 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ny färjelinje Oxelösund-Helsingfors

Rederiet Bore, som har huvudkontor i Mariehamn, startar den 11 januari en ny färjelinje med roro-trafik mellan Oxelösund och Nordsjö i Helsingfors. Trafiken ska gå under namnet HelOx Line. Seglingstiden mellan Oxelösund och Helsingfors blir 17 timmar. HelOx Line kommer till en början att trafikera linjen med fartyget m/v Borden som har en lastkapacitet på cirka 1.400 längdmeter. Det blir tre turer i veckan i vardera riktningen. "Vi ser stor potential i sträckan Oxelösund-Helsingfors, och vårt mål är att från maj 2011 komplettera trafiken med ett andra fartyg. Det här blir den första roro-linjen från Helsingfors nya hamn till svenska ostkusten", säger i ett pressmeddelande Jhonny Husell, som är kommersiell chef för Rettig Group Bore.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »