Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2011 - 08:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ny facklig strid om skärgårdsfärjorna

Nu är det åter dags för strid om skeppsbefälens löner på landskapsfärjorna. Finlands skeppsbefälsförbund har sagt upp det avtal som i somras skapade vapenvila i den infekterade arbetstidskonflikten. Det skriver Ålandstidningen. Striden gällde landskapets vilja att minska övertiden för skeppsbefälen. I stridens hetta förekom strejkhot, krav på kraftiga lönehöjningar och från landskapets sida hot om skriftliga varningar. Men parterna nådde till slut en förlikning i väntan på att arbetsdomstolen ska avgöra frågan. Men nu har skeppsbefälsförbundet sagt upp förlikningsavtalet. Orsaken är att landskapsregeringen beslutat att i höst ändra bemanningen på Gudingen. -Vi kräver att landskapsregeringen ska följa avtalet, säger Finlands skeppsbefälsförbunds verksamhetsledare Pekka Partanen till Ålandstidningen. Trafikminister Veronica Thörnroos blev förvånad över att facket nu blåser till strid igen. Hon anser att landskapet har handlat rätt och inte brutit mot några avtal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »