Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 november, 2018 - 11:47
  • Stadsbiblioteket ska firas när det fyller 30 nästa år. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Ny databas för stadens konstsamling på gång

En databas för registrering och förvaltning av stadens konstsamling och utekonstverk tas i bruk nästa år.

Det här är en av punkterna i kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan för 2019 som godkändes på mötet i går. Databasen underlättar dels hanteringen av samlingen och dels innebär den att man kan presentera samlingen för mariehamnarna på stadens hemsida.
Andra aktiviteter som planeras nästa år är till exempel en enkät som ska göras för att få veta hur föräldrar ser på ungdomsenhetens verksamhet, en öppen scen ska ordnas på Uncan för att ge unga musiker en möjlighet att framträda och ett firande ska hållas när bibliotekshuset fyller 30 år. Man ska också påbörja projektering och budgetering för solceller på fritidsanläggningarnas tak.

Därtill ska den nya friidrottsanläggningen färdigställas i Ytternäs och man ska inleda arbetet med att förstora WHA och anlägga konstgräs där.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »