Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 12 januari, 2022 - 09:16
  • Beslutet gäller inte fartyg i trafik mellan Finland och andra länder

Nu ska restauranger stänga klockan 18

Från och med i dag ska restauranger och krogar stänga senast klockan 18.00 och sluta servera alkohol klockan 17.00 och det gäller till den sista januari.

Statsrådet tog beslutet i går och begränsningarna inom förplägnadsrörelserna kan inte kringgås med covidintyg.

Alla kunder i förplägnadsrörelsens inomhuslokaler ska ha en egen sittplats vid ett bord eller en motsvarande bordsyta.

Begränsningarna i förordningen gäller inte personalrestauranger eller försäljning av mat som avhämtas. Begränsningarna i fråga om öppettiderna gäller inte ombord på fartyg och luftfartyg som går i trafik mellan Finland och utlandet eller utomlands, och inte heller förplägnadsrörelser som finns i anslutning till distributionsstationer för flytande bränsle.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs att restauranger vars huvudsakliga verksamhet är att servera dryck endast får använda hälften av platserna i lokalen och andra krogar 75 procent. Det gäller endast i riket och inte på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »